30.9.2018 VPK:n syyskokouksen pöytäkirja

Puutikkalan VPK ry:n syyskokous 30.9.2018 klo 15-16.00 VPK:n talolla

  1. todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi
  2. valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Markku Vuorinen ja sihteeriksi Pirkko Syrjänen
  3. valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi pariskunta laaksonen
  4. käsiteltiin lopuksi seuraavan vuoden toimintasuunnitelmaa
  5. valittiin seuraavaksi kalenterivuodeksi hallituksen puheenjohtaja
  6. valittiin seuraavaksi kalenterivuodeksi hallituksen jäsenet
  7. valittiin kaksi toiminnantarkastajaa ja varamiehet
  8. päätettiin Puutikkalan VPK:n sääntömuutoksen postituksesta PRH:lle
  9. muut esille tulevat asiat

Kohta 5 ja 6: Ehdotus kokoukselle oli sääntömuutoksesta johtuen, että Markku Vuorinen jatkaa puheenjohtajana ja sihteeri/rahastonhoitajana jatkaa Riitta Kannel, mikä hyväksyttiin.
Tuija Forsbergin tilalle valittiin Veli-Matti Rantti.
Eero Koivulahti, Sami Kallioinen ja Martti Laaksonen jatkavat sekä varalla olevat Jaakko Anttila ja Jonna Hautaluoma jatkavat. Eino Hytösen tilalle valittiin Satu Merontausta. Toivottiin, että hallituksen kokouksiin osallistuvat aina myös varajäsenet.
7 Toiminnantarkastajat Reijo Salminen ja Pirkko Syrjänen jatkavat varalle valittiin Piia Salmi.
8 VPK:n uudet säännöt päätettiin kevätkokouksessa lähettää sähköisesti PRH:lle. Tilanteen muututtua päätettiin, että toimitetaan säännöt – kalliimmasta maksusta (150,-) huolimatta – postin matkassa. Riitta Kannel hoitaa asian.
9 Suomen Kotiseutuliitolle on lähetetty avustusanomus VPK:n keittiöremontin ja kompostoivan ’huussin’ toimenpiteitä varten. Liiton vastaus tulee alkuvuodesta, minkä jälkeen hallitus tekee päätökset remonttien laajuudesta ja valitsee vastuuhenkilöt hoitamaan kalustohankinnat, palkka/talkootyöt ja raha/juoksevat asiat. Remontti ajoittuisi maaliskuusta kesäkuun puoleenväliin.

Valittiin Piia Salmi ja Martti Laaksonen yhteyshenkilöiksi keskustelemaan Puutikkalan Puodin väen kanssa kevättalvella. Toivotaan, että saadaan kesän tapahtumat sovittua rakentavasti ja että jatkossa päästään puhaltamaan yhteen hiileen koko kylässä.

Piia Salmi sai valtuudet miettiä Puutikkalan kokonaisilmettä: kylän infotaulua/tapahtumalakanaa, raittisuunnistusaineiston uusiokäyttöä, kylän nähtävyyksien merkkausta (mm. VPK ulkokyltti) jne. Piia tuo ehdotukset hallituksen kokoukseen hyväksyttäväksi, jotta voidaan toteuttaa suunnitelmat ja valita toimeenpanijat. Sami Kallioinen piti tärkeänä, että ennen aatto-tansseja on Jussi-lakana VPK:n piha-alueella herättelemässä ohikulkijoita. Mietittiin mahdollisuutta monikäyttöisempäänkin infokankaaseen – jätettiin toteutus vielä hallitukselle hautumaan.

Valittiin Sami Kallioinen viemään Puutikkalaan muuttaneille uusille asukkaille (kolme taloutta) Puutikkala kyläkirjat. P. Syrjänen ilmoitti vieneensä kyläkirjan Puutikkalan VPK:n nimissä Margit Tuomolalle tämän 60 vuotislahjaksi.

4 Alustava toimintasuunnitelma 2019

Juhannustanssit aattona järjestetään entiseen malliin. Orkesteri on alustavasti tulossa ja Vuorinen hoitaa taas henkilökunnan ja muut vastuuasiat.

Kesäbuffee/lounastapahtuma oli menestys, joten vastaava tilaisuus on ensi kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Trubaduuri pitää varata hetimiten… hallitus pistää toimeksi.

Kesäkirkko on heinäkuussa, Janne Vesto täsmentää ajankohdan myöhemmin.

Kirkastussoutu on perinteen mukaan. Soutajilta tuli kesällä toivomus yhtenäisestä T-paidasta. Toive on viestitetty Aino Saksalalle. Esitettiin kokouksessa myös ehdotus lainapaidasta, joka kerätään soudun jälkeen pois seuraavaa vuotta varten.

Puutikkalan kesän ja kylän tapahtumista voisi taas ’tehdä numeroo’. Maria Ilonen kirjoittanee pyynnöstämme jälleen ’sydäriin’… kiitos viimeisestä.

RAITTI-kirppis on toiveissa, mikäli vetäjä löytyy. Hallitus jatkaa ideointia. Jotta saadaan säpinää, pitäisi erityisesti VPK:n talolle houkutella myyjiä… ostajat tullee perässä.

Vapaamuotoinen kyläsuunnitelma tulee tehtäväksi kunnan ja Pirkan Helmen vetämänä. Olisi hyvä järjestää kevyt ylimääräinen yleiskokous kesällä, jotta saadaan kesäasukkaat mukaan kertomaan toiveistaan. Odotellaan kunnalta myös virallista kylästrategiainfoa kyläavustusten jakamisesta.
Kukkian kylät hanke on myös ensi vuonna toteutumassa (P. Syrjäsen lisäys).

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.